کتابخانه احادیث شیعه

خودشناسى

صفحه اختصاصي حديث و آيات قرآن:
«وَ لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِى ءَادَمَ وَحَمَلْنَـهُمْ فِى الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْنَـهُم مِّنَ الطَّيِّبَـتِت وَ فَضَّلْنَـهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلاً» .
حديث
(و به راستى ، ما فرزندان آدم را گرامى داشتيم ، و آنان را در خشكى و دريا نشانديم ، و از چيزهاى پاكيزه به ايشان روزى داديم و آنها را بر بسيارى از آفريده هاى خود ، برترىِ آشكار داديم)
. الإمام علي عليه السلام : أفضَلُ الحِكَمِةَ معرِفَةُ الإِنسانِ نَفسَهُ. حديث
امام على عليه السلام : برترين حكمت ، خودشناسىِ انسان است .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : آن كه خود را بشناسد ، به بالاترين قلّه دانش و معرفت ، رسيده است .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : بدترين نادانى ، ناآگاهى انسان به خويشتن است .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : آن كه خود را نشناسد ، از راه رستگارى دور مى شود و در گم راهى و نادانى ها فرو مى رود .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : در شگفتم از آن كه در پىِ گمشده اش مى گردد ؛ ولى خود را گم كرده و آن را نمى جويد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : آن كه خود را بشناسد ، با نفس خويش ، جهاد مى كند و آن كه آن را نشناسد ، رهايش مى سازد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : آن كه شـأن خـود را بشناسـد ، آن را با كارهاى فانى ، خـوار نمى سازد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : آن كه خود را بشناسد ، پروردگارش را شناخته است .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : در شگفتم از آن كه خود را نمى شناسد ، چگونه پروردگارش را مى شناسد؟
نمایش منبع
امام على عليه السلام : حديث ـ در روايتى منسوب به ايشان ـ : [خداوند ،] آدمى را ، داراى نفس ناطقه (دريابنده) آفريده است . اگر آن را با علم و عمل رشد دهد ، مانند گوهرهاى (يا علّت هاى) نخستين خود خواهد شد حديث و اگر مزاج وى معتدل شود و از اضداد ، جدايى گزيند ، هر آينه با آن نفس ناطقه ، شريكِ آن هفت آسمانِ محكم خواهد شد .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ عبد اللّه بن سنان كه پرسيد : فرشتگان برترند يا فرزندان آدم؟ ـ : امير مؤمنان على بن ابى طالب عليه السلام فرمود : «خداى عز و جلفرشتگان را از عقلِ بدون شهوت آفريد و چارپايان را از شهوتِ بدون عقل ، خلق كرد و در انسان ، هر دو را به هم آميخت . پس ، هر كه عقلش بر شهوتش پيروز شود ، از فرشتگان بهتر است و هر كه شهوتش بر عقلش پيروز گردد ، از چارپايان ، بدتر است .
نمایش منبع
حدیث روز

امام هادی علیه السلام:

مَن أطاعَ الخالِقَ لَم يُبالِ سَخَطَ المَخلوقِينَ؛

هر كه از آفريدگار فرمان بَرد، از خشم آفريدگان پروا ندارد.

گزیده تحف العقول، ح265

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685