کتابخانه احادیث شیعه

معناى ارتزاق با علم

امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به اين سخن كه گفته شد: اينها مى گويند كه درآمدِ آموزگار [علوم دينى ]حرام است ـ فرمود : دروغ مى گويند اين دشمنان خدا. هدف آنها اين است كه قرآن را آموزش ندهند. اگر كسى خون بهاى فرزند خود را هم [براى يادگيرى] به آموزگار بدهد، آن خون بها براى آن آموزگار مباح و رواست.
نمایش منبع
معانى الأخبار ـ به نقل از حمزة بن حمران ـ : از امام صادق عليه السلام شنيدم كه مى فرمود : هر كه علم خود را وسيله ارتزاق قرار دهد، نيازمند شود. عرض كردم: فدايت شوم! در ميان شيعيان و دوستداران شما گروهى هستند كه دانشهاى شما را فرا مى گيرند و آنها را در ميان شيعيان شما پخش مى كنند و براى اين كار به آنها هديه مى دهند و احسان و احترام مى شوند. حضرت فرمود: اينان ارتزاق كننده نيستند، بلكه ارتزاق كننده با علم كسى است كه بى آن كه از علم و هدايتى از جانب خداوند عزّ و جلّ برخوردار باشد، براى پايمال كردن حقوق و رسيدن به حطام دنيوى، فتوا دهد.
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق عليه ‏السلام:

قالَ لُقْمانُ لاِءِبنِهِ: لِلْحاسِدِ ثَلاثُ عَلاماتٍ: يَغْتابُ اِذا غابَ، وَ يَتَمَلَّقُ اِذا شَهِدَ وَ يَشْمِتُ بِالْمُصيبَةِ؛

لقمان به پسرش گفت: حسود، سه نشان دارد:پشت سر غيبت مى‏ كند، رو در رو، تملّق و چاپلوسى مى‌كند، و در مصيبت و گرفتارى، زبان به شماتت مى‏‌گشايد.

بحار الانوار: ج 96، ص 206

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685