کتابخانه احادیث شیعه

اسراف و زياده روى

امام على عليه السلام : بيچاره اسرافكار! چه دور است از اصلاح نفس و جبران كار خود .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : هر كه ثروتى دارد ، مبادا آن را تباه كند ؛ زيرا صرف كردن بى موردِ آن ريخت و پاش و اسراف است . اين كار او را در ميان مردم بلند آوازه مى كند، اما نزد خدا بى مقدار مى سازد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ در نامه خود به زياد ـ نوشت : اسراف را رها كن و ميانه روى در پيش گير و امروز به ياد فردا باش و از مال به اندازه ضرورتت نگه دار و اضافى آن را براى روز نيازمندى ات (قيامت) پيش فرست .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اسراف ، موجب هلاكت است و ميانه روى ، مايه زياد شدن ثروت .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : روزىِ به قدر كفاف كه با حُسن تدبير همراه باشد ، تو را بيشتر كفايت مى كند از ثروت زيادى كه با اسراف همراه باشد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اسراف، ثروت زياد را هم به باد فنا مى دهد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : زشت ترين بخشش ، اسراف است .
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ در توصيف منافقان ـ فرمود : هرگاه سرزنش كنند پرده درى مى كنند، و هرگاه حكم (داورى) كنند زياده روى مى نمايند .
نمایش منبع
امام زين العابدين عليه السلام ـ در دعا ـ گفت : و مرا از زياده روى باز دار و روزى ام را از تلف شدن نگاه دار و دارايى ام را با بركت دادن به آن افزون گردان و راه مصرف آن را در كارهاى خير به من بنمايان .
نمایش منبع
حدیث روز

راوی:

مَرَّ برسولِ اللّه‏ِ صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله رجُلٌ و هو في أصْحابِهِ، فقالَ بعضُ القَومِ: مَجْنونٌ! فقالَ النّبيٌّ صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله: بَلْ هذا رجُلٌ مُصابٌ، إنّما المَجْنونُ عَبدٌ أو أمَةٌ أبْلَيا شَبابَهُما في غَيرِ طاعةِ اللّه‏ِ؛

پيامبر خدا صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله با اصحاب‏ خود بود كه مردى به آنان برخورد. يكى از اصحاب گفت: اين مرد ديوانه است. پيامبر صلى‏ الله‏ عليه‏ و‏ آله فرمود: نه، او آسيب‌ديده است. ديوانه آن مرد يا زنى است كه جوانى‏‌اش را در راهى جز طاعت خدا صرف كرده باشد.

مشكاة الأنوار: ص 294 ح 898

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685