کتابخانه احادیث شیعه

644 ـ تفسير مكارم اخلاق

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : من، در حقيقت، براى اين برانگيخته شده ام كه مكارم اخلاق را به كمال رسانم .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام : خداوند تبارك و تعالى مكارم اخلاق را به رسولش صلى الله عليه و آله ارزانى داشت . پس شما نيز خود را بيازماييد ، اگر اين خويها در شما بود، خداوند عز و جل را سپاس گوييد و از او اين مكارم را بيشتر بخواهيد . سپس حضرت آنها را ده خوى برشمرد : يقين ، قناعت ، صبر ، شكر ، بردبارى ، خوشخويى ، بخشندگى ، غيرت ، شجاعت و مردانگى .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به سؤال از مكارم اخلاق ـ فرمود : گذشت از كسى كه به تو ستم كرده است ، ارتباط برقرار كردن با كسى كه از تو بُريده است ، عطا كردن به آن كه از دادن چيزى به تو دريغ كرده است و گفتن حقّ، اگر چه بر ضدّ خودت باشد .
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق عليه ‏السلام:

قالَ لُقْمانُ لاِءِبنِهِ: لِلْحاسِدِ ثَلاثُ عَلاماتٍ: يَغْتابُ اِذا غابَ، وَ يَتَمَلَّقُ اِذا شَهِدَ وَ يَشْمِتُ بِالْمُصيبَةِ؛

لقمان به پسرش گفت: حسود، سه نشان دارد:پشت سر غيبت مى‏ كند، رو در رو، تملّق و چاپلوسى مى‌كند، و در مصيبت و گرفتارى، زبان به شماتت مى‏‌گشايد.

بحار الانوار: ج 96، ص 206

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685