کتابخانه احادیث شیعه

فراهم آمدن دنيا و آخرت

پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : سه چيز است كه در دنيا و آخرت پاداش داده مى شود : حج ، كه فقر را مى برد ، صدقه ، كه بلا را مى گرداند، و صله رحم ، كه عمر را زياد مى كند .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : كِشته دو نوع است : كِشته دنيا ، كه ثروت و فرزند است و كِشته آخرت ، كه كارهاى شايسته ماندنى است . گاهى خداوند عزّ و جلّ اين هر دو را براى مردمانى ، يكجا فراهم مى آورد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اى بندگان خدا! بدانيد كه پرهيزگاران ، دنياى زودگذر و آخرت ديرپا را به دست آوردند . با اهل دنيا، در دنيايشان شريك شدند و اهل دنيا را در آخرت خود شريك نكردند . در دنيا به بهترين گونه سكونت كردند و از بهترين خوردنيهاى آن خوردند و از دنيا همان بهره اى را بردند كه توانگرانِ خوش گذران مى برند و همان كامى را برگرفتند كه گردنكشان متكبّر برمى گيرند ؛ آن گاه با توشه اى كه به مقصد مى رساندشان و با تجارتى پُر سود، از دنيا رفتند . در دنياى خود، به لذّت زهدِ به دنيا دست يافتند و يقين داشتند كه فرداى قيامت در جوار خداوند هستند ؛ دعايشان هرگز بى اجابت نمى مانْد و بهره آنان از خوشى و آسايش هيچ كم نمى گردد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : اگر دينت را تابع دنيايت كنى، دين و دنيايت ، هر دو را از بين برده اى و در آخرت از زيانكاران خواهى بود ، اما اگر دنياى خود را تابع دينت كنى دين و دنيايت ، هر دو را به دست آورده اى و در آخرت از رستگاران خواهى بود .
نمایش منبع
امام على عليه السلام : بر شما باد تقواى خدا ، كه آن جامع همه خير و خوبى هاست و جز آن ، خيرى وجود ندارد . آنچه از خير دنيا و آخرت به وسيله تقوا به دست مى آيد، به وسيله هيچ چيز ديگر حاصل نمى شود . خداوند عزّ و جلّ فرموده است : «و به پرهيزگاران گفته شود : پروردگار شما چه نازل كرده است؟ مى گويند : خوبى؛ براى آنان كه در اين دنيا نيكى كردند ، [ پاداش ]نيكويى است و قطعا سراى آخرت بهتر است . و چه نيكوست سراى پرهيزگاران» .
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ درباره آيه: «و مزد او را در دنيا داديم و در آخرت نيز از صالحان است» ـ فرمود : هر كه براى خداوند متعال كار كند ، خداوند در دنيا و آخرت مزدش را بدهد و در هر دو سراى خواسته هايش را برآورَد .
نمایش منبع
امام على عليه السلام ـ درباره آيه: «پاداش آنان كه نيكى مى كنند نيكى است و چيزى افزون بر آن» ـ فرمود : «نيكى» بهشت است و «افزون بر آن» دنياست .
نمایش منبع
امام باقر عليه السلام ـ نيز درباره همين آيه ـ فرمود : «نيكى» بهشت است و «افزون بر آن» دنياست . آنچه خداوند در دنيا به ايشان دهد در آخرت از آن بازخواست نمى كند و پاداش دنيا و آخرت را برايشان فراهم مى آورد .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به اين پرسش كه : آيا منظور از آيه: «تا منافعشان را ببينند» منافعِ دنياست يا منافعِ آخرت ؟ ـ فرمود : هر دو .
نمایش منبع
حدیث روز

امام حسن مجتبی عليه السلام:

صاحِبِ النّاسَ مِثلَ ما تُحِبُّ أن يُصاحِبوكَ بهِ؛

با مردم آن‌گونه رفتار كن كه دوست دارى با تو رفتار كنند.

أعلام الدين، ٢٩٧

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 3838

تــعــداد حــدیــث روز : 685