کتابخانه احادیث شیعه

مقدمه

هر پسر و دخترى كه پا به دوران جوانى مى گذارد، بزرگترين آرزويش ازدواج و ايجاد كانون گرم و پر مِهر خانواده است، تا يار و مونس و محرم راز پيدا كند و از نعمت زندگى مشترك زناشويى، استقلال و آزادى بيشترى بهره مند گردد. پسران و دختران جوان سعادت خود را در سايه زندگى مشترك جستجو مى كنند. چنين ميلى بطور طبيعى و فطرى در انسانها وجود دارد و نمى توان از آن صرف نظر كرد. آرى بزرگترين پناهگاه مطمئن براى جوانان، كانون گرم خانوادگى است كه مى توانند اضطرابهاى درونى خود را در آن به اطمينان، استقامت و آرامش تبديل كنند و غمها و نگرانيهاى خود را از ياد ببرند. امر ازدواج و تحقّق آن در جامعه بايد براى همه كس آسان باشد. چرا كه اين امر يك ضرورت حياتى است، مانند آب و نان كه در هر جامعه اى از همه كالاها ضرورى تر و مهم تر است.
ولى متأسفانه در جامعه امروزى ما روز بروز بر تشريفات، سنگينى مهريّه ها، اسرافها و تجمل گرايى ها افزوده مى شود! كه تحمّل پى آمدهاى آن براى عموم افراد جامعه دشوار و چه بسا براى بعضى غير ممكن مى باشد، و پدر و مادران هم هيچ توجّهى به اين امر مهّم نمى كنند. بلكه بعضى از پدران و مادران با رقابتهاى غلط، فرزندان خود به ويژه دختران جوان خود را به سوى بدبختى سوق مى دهند. دخترى كه هنوز در سنين نوجوانى بسر مى برد و در اوّل راه است، مادران باتوقعّات زياد، آن هم نامعقول و غيرممكن، باعث تباه شدن دو انسانى كه به هم پناه مى آورند، مى شوند. مادران بجاى اينكه دختران خود را به سازگارى، ساده زيستى و ارزشهاى انسانى راهنمايى كنند، تشريفات و زرق و برق ظاهرى را در چشم فرزند جوان خود بزرگ جلوه مى دهند.
جاى بسى تأسف است كه پرده هاى ضخيم غفلت و نادانى چشم و گوش و دل برخى افراد ظاهر بين را چنان بسته است كه همه ارزشها و سعادت و عاقبت و عافيت و راحتى فرزندان خود را در سايه پول، تجّمل و ژست و خوش تيپ بودن و حسن قيافه مى جويند! شگفتا كه اينان راه شقاوت مى پويند!.
ما بهترين راه و روش زندگى را در كلام و عمل پيامبر صلي الله عليه و آلهو خاندان پاكش مى يابيم و احكام اسلام را روشنترين آينه زندگى سعادتمند مى بينيم پس بهتر آن است كه به آيين اسلام روى آوريم و سيره رهبران آسمانى آن را سرمشق زندگى خود سازيم تا شايد از فتنه هاى روزگار در امان باشيم.
فتنه مى خيزد از اين طاق مُقرنَس، برخيز
تا به ميخانه پناه از همه آفات بريم! «حافظ»
دفترى كه در پيش روى شما عزيزان قرار دارد حاوى چهل حديث نورانى و راهگشا از پيشوايان معصوم عليهم السلام است. مترجم بنابر وظيفه خود، اين مجموعه را گزينش، تنظيم و ترجمه كرده و تحت عنوان چهل حديث «ازدواج» به همه جوانانى كه در اوّل راه زندگى اند، تقديم مى نمايد.
خوانندگان گرامى در اين دفتر كوچك، اهميّت، آداب و آثار ازدواج در اسلام را در آينه كلام روشن راهبران الهى راه زندگى مشاهده مى كنند. و پيداست كه هيچ سخنى والاتر از كلام اين بزرگان نيست. و ما هر راه ديگرى را كه نشان دهيم به روشنى راه آن پيام آوران سعادت ابدى بشر نخواهد بود. و مردم ما به خوبى اين حقيقت را مى دانند و به حرف هيچ حكيم و دانايى به اندازه سخن پيشوايان معصوم خود، دل نبسته اند و نخواهند بست و ايمان دارند كه: «كلامُكُمْ نورٌ وَ امرُكُمْ رُشدٌ ...».حديث

والسلام على من اتبع الهدى
20 جمادى الثانى 1416 ـ 23/8/74
(روز ولادت حضرت فاطمه زهرا« عليهاالسلام»)
قم ـ محمّد رحيم بيگ محمّدى اندريان


قالَ اللّهُ تَعالى:
وَ اَنْكِحُوا الاَْيامى مِنْكُمْ وَ الصّالِحينَ مِنْ عِبادِكُمْ وَ اِمآئِكُمْ اِنْ يَكُونُوا فُقَرآءَ يُغْنِهِمُ اللّهُ مِنَ فضْلِه وَ اللّهُ واسِعٌ عَليمٌ.

پروردگار متعال مى فرمايد:
مردان بى زن و زنان بى شوهر، بردگان و كنيزان صالح را تزويج كنيد. چنانچه آنان فقير باشند، خداوند به لطف خود غنى و بى نيازشان مى سازد. كه خداوند به احوال بندگان خود آگاه و رحمتش وسيع است.
«سوره نور، آيه 32»
نمایش منبع


حدیث روز

امام کاظم علیه السلام:

دَعْـوَةُ الصّـائِـمِ تُسْتَجابُ عِنْدَ اِفْطارِهِ؛

دعـاى شخـص روزه‏ دار هنگام افطار مُستجاب مى‏ شود.

بحار الانوار: ج 93، ص 255، ح 33

چهل حدیث « روزه »

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 685

تــعــداد حــدیــث روز : 3838