کتابخانه احادیث شیعه

حكمت تحريم ربا

امام باقر عليه السلام : خداوند عزّ و جلّ ربا را حرام فرمود ، تا احسان كردن از بين نرود .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به سؤال از علّت تحريم ربا ـ فرمود : تا اين كه مردم از احسان كردن به يكديگر دريغ نورزند .
نمایش منبع
امام صادق عليه السلام ـ در پاسخ به پرسش هشام بن حكم از علّت تحريم ربا ـ فرمود : اگر ربا حلال بود ، مردم كار تجارت و كسب ما يحتاج خود را رها مى كردند . پس خداوند ربا را حرام فرمود ، تا مردم از حرام خوارى دست كشيده به تجارت و خريد و فروش روى آورند و به يكديگر قرض دهند .
نمایش منبع
امام رضا عليه السلام ـ درباره علّت تحريم ربا ـ فرمود : خداوند عزّ و جلّ ربا را حرام فرمود ؛ چون مايه بر باد رفتن اموال مى شود ؛ زيرا وقتى انسان يك درهم را به دو درهم بخرد، بهاى آن درهم [كه خريده ]يك درهم است و درهم ديگر [كه داده ]بيهوده و بيجاست . پس خريد و فروش ربوى در هر حال موجب نقصان و زيان براى خريدار و فروشنده است . بنا بر اين ، خداوند تبارك و تعالى ربا خوارى را بر بندگان ممنوع ساخت ؛ چون مايه تباه شدن اموال مى گردد .
نمایش منبع
حدیث روز

امام صادق عليه ‏السلام:

يَعيشُ النّاسُ بِاِحْسانِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَعيشونَ بِاَعْمارِهِمْ وَ يَموتون بِذُنوبِهِمْ اَكْثَرَ مِمّا يَموتونَ بِآجالِهِمْ؛

مردم، بيشتر از آن‏كه با عمر خود زندگى كنند، با احسان و نيكوكارى خود زندگى مى‏ كنند و بيشتر از آن‏كه با اجل خود بميرند، بر اثر گناهان خود مى‏ ميرند.

دعوات الراوندى: ص 291، ح 33

احادیث معصومین

حمایت از پایگاه
آمار پایگاه کتابخانه احادیث شیعه

تــعــداد كــتــابــهــا : 111

تــعــداد احــاديــث : 45456

تــعــداد تــصــاویــر : 685

تــعــداد حــدیــث روز : 3838